Skip to content
Telenor Connexions partner WTS lanserar Trax GPS tracker för barn och husdjur i över 30 länder

News -

Telenor Connexions partner WTS lanserar Trax GPS tracker för barn och husdjur i över 30 länder

Den nya smarta GPS-trackern lanseras i över 30 länder, bland annat Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Benelux och Norden.

Telenor Connexions partner Wonder Technology Solutions (WTS) är ett svenskt nystartat, snabbväxande företag inriktat på tekniska innovationer. Nu lanserar de Trax GPS Tracker för barn och husdjur. Det är en riktigt smart och smidig lösning som används för att hitta barn och husdjur var och när som helst.

Trax använder både GPS- och Glonass Satelitsystem för bästa tänkbara precision. Trax avancerade rörelsesensorer ger positionsuppdateringar i äkta realtid, inte på tidsinställda intervaller de flesta andra produkterna på marknaden. Det är tack vare dessa sensorer som Trax kan navigera inomhus eller känna av om den tappas på marken. 

Trax är tänkt för smartphones (iPhone, Android och Windows) och andra mobila enheter men även datorer. Med den här lösningen kan föräldrar och husdjursägare hålla kontakten med sina nära och kära på lekplatser, i shoppingcentra, i skolan, på nöjesfält, under skogspromenader och på alla andra tänkbara platser där de rör sig. Den innehåller dessutom smart teknik som sänder varningssignaler när ditt barn eller husdjur lämnar eller närmar sig markerade zoner, när batteriet håller på att ta slut, om enheten tappas eller förflyttar sig snabbare än en hastighet du har bestämt.

”Vi har utvecklat Trax GPS Tracker för att det finns ett behov bland föräldrar och husdjursägare för en liten, smart pryl som gör det lättare att hålla reda på var ens barn och husdjur befinner sig. Funktioner för inomhusnavigering, larm för säkra zoner och kameravisning i realtid gör Trax unik i jämförelse med all annan teknik på marknaden. Vad vi vet, är den dessutom en av de minsta GPS-trackers som finns i världen", säger Fredrik Danelius, en av grundarna av WTS.

Genom samarbetet med Telenor Connexion har WTS kunnat dra nytta av Telenors integrerad SIM-kort, det minsta på marknaden, samt ett unikt multioperatörsavtal. WTS kommer att marknadsföra den nya GPS trackern i över 30 länder under 2013, däribland Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Benelux och Norden. Trax kommer att lanseras i ytterligare länder under 2014.

"WTS har förstått vikten av och kombinerar avancerad teknik, en unik affärsmodell, och en stark go-to-market strategi på ett utmärkt sätt. Samarbetet med Telenor Connexion har möjliggjort en snabb och internationell expansion. Vi ser fram emot att fortsätta stödja WTS på deras väg till framgång", säger Thomas Strandin, chef för Account Management på Telenor Connexion.

Trax finns att köpa för 1795 kr, vilket inkluderar två års fri datatrafik och kostnadsfri roaming i de länder företaget har ett avtal med Telenor. Via företagets egna webbshop erbjuds, från och med december, även Trax som abonnemangsform för 59 kronor i månaden med två års bindningstid och utan startkostnad.

Trax börjar levereras i december 2013. Trax-appen kommer då att finnas för kostnadsfri nedladdning i både App Store och Google Play. Appar för Windows Phone och Windows-surfplattor är under utveckling och förväntas vara klara under Q1, 2014.

För mer information, kontakta:

Tina Hammar, Marknadschef, Trax
tina.hammar@traxFamily.com, 0707 41 70 72

Kristina Grandin,PR and Communications, Telenor Connexion
kristina.grandin@telenor.com, 0734 25 26 21


Om WTS
WTS – Wonder Technology Solutions – grundades 2012 och är ett svenskt nystartat, snabbväxande företag som är inriktat på tekniska innovationer. WTS vill underlätta människors vardag med produkter och tjänster som är pålitliga, roliga, intuitiva och intelligenta. WTS arbetar för att revolutionera positionsbaserade tjänster med smart teknik och innovativ design. Företagets första produkt, Trax: GPS Tracker för barn och husdjur, lanseras över hela världen under 2013. Mer information finns på www.TraxFamily.com.

Om Telenor Connexion
Telenor Connexion designar, utvecklar och driftar affärslösningar för uppkopplade produkter och tjänster. Med över 15 års erfarenhet, en global produktportfölj gör vi det enkelt för företag att koppla upp sina produkter och tjänster.
Tillsammans med företag som Volvo, Nissan, Scania, Hitachi, Securitas Direct och Telcare har vi utformat smarta och innovativa lösningar för uppkopplade produkter som distribueras över hela världen.
Vi stödjer våra kunder under hela produktlivscykeln - från lösningsdesign till drift och framtida utveckling. Genom att samarbeta med Telenor Connexion garanteras du en tillförlitlig och säker end-to-end-lösning, som kan utvecklas med tiden.
Vårt huvudkontor och tekniska center finns i Sverige och vi har regionala kontor i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, USA och Japan.
Telenor Connexion är ett helägt dotterbolag till Telenor Group, en av världens största mobiloperatörer. För mer information besök www.telenorconnexion.com


Topics

Categories

Contacts

Maria Willander

Maria Willander

Press contact Head of Marketing PR & Marketing Communications +46 (0) 708 33 18 25

The First Choice for IoT

Telenor is a world leading IoT connectivity provider who helps organizations of all sizes connect and operate their devices. With more than 20 years of experience and hundreds of dedicated IoT specialists we are the largest IoT team of any Nordic IoT service provider.
Our customers range from smaller companies and public sector to enterprises with the world’s most demanding international IoT deployments. We provide a portfolio of IoT connectivity and cloud services backed up by expert support in the Nordics as well as across the world with local representation in 18 countries across Africa, the Americas, Asia-Pacific, and Europe.
Today, we manage more than 20 million IoT connections across the world and have unique knowledge and experience to cost efficiently build and operate both large scale IoT solutions, and smaller, local solutions.

Telenor IoT
Garvis Carlssons gata 3
169 51 Solna
Sweden